3-0 Filip Zahn (Philip Marklund) 89 min

Varningar
Robin Liljegren 11 min
Victor Larsson 36 min

ÖT Smygehuk vann på lördagen mot Liga 06 och spelade därmed sin fjärde raka match utan förlust. I och med segern och Sjöbos förlust klättrade ÖT Smygehuk upp överst i tabellen. ÖT Smygehuk kom till spel bland annat utan de ordinarie mittbackarna Michael Nilsson och Nicklas Mattsson. Mattias Jönsson och Victor Larsson ersatte som mittlås. ÖT inledde matchen bäst och kontrollerade spelet, dock utan att skapa någon riktigt het målchans. De första 20 minuterna var ÖTs medan Liga kom tillbaka och fick igång lite spel nästkommande 10 minuter. Matchens första riktigt heta chans kom i den 27:e minuten då Robin Liljegren slår en långboll där Ligas mittback missar bollen och Anders Nilsson snor åt sig den men kommer i dålig vinkel för ett avslut och Anders skott tar i burgaveln. I den 32:a minuten dribblar Filip Zahn sig fram på vänsterkanten och in i straffområdet. Där lurar han en försvarare innan han elegant spelar bollen snett in till en framstormande Anders Nilsson som från nära håll placerar in ledningsmålet till 1-0. Ett mycket snyggt och enkelt mål. Detta var Anders 4:e mål i år. I den 42:a minuten repriserar Filip Zahn sig då han ännu en gång tar sig fram på vänsterkanten och in i straffområdet men den här gången avslutar Filip själv i dålig vinkel och målvakten kan genom en fotparad rädda till hörna. 10- står sig fram till paus. Då byts Sebastian Lindahl ut och ersätts av Christian Andersson. I den 50:e minuten kommer en snygg kombination av hemmalaget där Anders Nilsson och Filip Zahn växelspelar mellan varann innan Filip släpper bollen till Philip Marklund som smygit med upp bakifrån och Philip tar sig in i straffområdet och i trängt läge avlossar han ett skott som går över. ÖT Smygehuk kontrollerar matchen på ett föredömligt sätt och borde avgjort den bra mycket tidigare än vad man verkligen gjorde. I den 55:e minuten slår Martin Jönsson en underbar crosspass till Filip Zahn som tar ner hyfsat fri men Filip är för het på gröten och skjuter utanför. Minuten senare alltså i den 56:e uppstår en exakt likadan situation där Martin Jönsson slår en crossboll till Filip Zahn som ännu en gång tar ner och den här gången satsar Filip allt på kraft och bollen far över målet. På dessa två chanser borde skytteligaledaren satt något av dem. I den 78:e minuten kommer Filip Zahn fram på högerkanten i straffområdet och söker Anders Nilsson som kommer framrusande på första stolpen. Anders hoppar över bollen och på bakre rusar Martin Jönsson fram och slår in 2-0 från nära håll. Detta var Martins 1:a mål i år. I den 81:a minuten spelar Filip Zahn in bollen till Anders Nilsson som från 16-meters försöker skjuta direkt men skottet får över. I den 89:e minuten kontrar ÖT blixtsnabbt och kommer två mot en där Philip Marklund är bollförare. Philip släpper bollen i exakt rätt läge vilket ställer Filip Zahn helt fri med målvakten. Filip försöker runda målvakten men misslyckas halvt men han får ändå med sig bollen förbi målvakten och kan rulla in 3-0 i det tomma målet. Detta var Filips 6:e mål i år. I den 90:e minuten gör Anders Ohlsson sin första riktiga räddning på ett avslut då han gör en snygg fotparad. Sekunderna senare i anfallet efter skjuter Philip Marklund ett bra skott som målvakten räddar. Matchen är slut och i domarrapporten står det 3-0. Liga är duktiga på att hålla i bollen men fick problem på sista tredjedelen vilket gjorde att avsluten saknades. ÖT Smygehuks nykomponerade försvar med Robin Liljegren, Mattias Jönsson, Victor Larsson och Johan Revesz klarade sig galant. Men planens kung var bolltrollaren Philip Marklund som slet oerhört genom hela matchen. I nästa match väntar Bosniska FK Behar på bortaplan på fredagen den 7:e maj klockan 19:00.